Συνδιοίκηση και νέα ...πολυμετοχικότητα!

ΑπόψειςNovasports
09 Οκτ. 2018 (22:41)
Μετά από αρκετούς μήνες ελέγχων, συζητήσεων και διαπραγματεύσεων, έπεσαν τελικά οι υπογραφές και οριστικοποιήθηκε η συμφωνία Αλαφούζου - Πιεμπονγκσαντ. 

Ο Ταϊλανδός παίρνει πλέον τις μισές μετοχές του Γιάννη Αλαφούζου - άρα και τα μισά χρέη της ΠΑΕ - και απομένει ένα σημαντικό βήμα για να γίνει και τυπικά  ο Πιεμπονγκσαντ μέτοχος στο Τριφύλλι. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού! 

Ο Ασιάτης επιχειρηματίας θα καταθέσει το επόμενο διάστημα το φάκελο του στην ΕΕΑ και από τη στιγμή που δεν υπήρξε πρόβλημα τόσο στην Αγγλία (Ρέντινγκ), όσο και στο Βέλγιο (Μουσκρόν) από τις αρμόδιες επιτροπές, θεωρείται δύσκολο να ...φρενάρει η είσοδος του στον Παναθηναϊκό στην ελληνική Επιτροπή. 

Μόλις λοιπόν η ΕΕΑ ανάψει το "πράσινο φως" στον Ταϊλανδό, τότε θα επισημοποιηθεί η εμπλοκή του στα διοικητικά δρώμενα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ως ...συμπαίκτης του Γιάννη Αλαφούζου. 

Σε πρώτη φάση, ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στο μοντέλο της πολυμετοχικότητας, καθώς θα υπάρξει συνδιοίκηση των δύο μετόχων, ενώ δεν αποκλείεται - όπως ανοικτά αναφέρεται στην ανακοίνωση Αλαφούζου - να εισέλθουν και νέοι επιχειρηματίες στην ΠΑΕ. 

Παράλληλα έχει συμφωνηθεί μεταξύ των δύο πλευρών, να συμμετάσχει ο Πιεμπονγκσαντ με τρία μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ενώ το ποσό των 10 εκ. ευρώ θα μπει τμηματικά και θα κατατεθεί - βάση του συμφωνητικού 100 σελίδων που υπεγράφη - σε λογαριασμό του κλαμπ.

Υπάρχει όμως και ένα μεγάλο …αλλά! Ακόμα και σε αυτή την – θεωρητικά - ιστορική ημέρα , η πλευρά Πιεμπονγκσαντ επιλέγει το δρόμο της σιωπής. Όπως έχει κάνει σε όλο το προηγούμενο διάστημα, ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας δεν έχει τοποθετηθεί αναφορικά με την εμπλοκή του στον Παναθηναϊκό και δεν έχει ενημερώσει τον κόσμο του Τριφυλλιού για τις προθέσεις του και τα πλάνα που έχει για το κλαμπ. 

Πλέον ο Πιεμπονγκσαντ δεν είναι ... υποψήφιος, αλλά – πολύ σύντομα - συμμετέχων στη διοίκηση του Παναθηναϊκού και οφείλει να απευθυνθεί στους φιλάθλους του Τριφυλλιού που αγωνιούν για το μέλλον του συλλόγου και να αποκαλύψει τα σχέδια του για το σύλλογο.