Μεγάλος φόβος στην Λαμία για επεισόδια ενόψει ΠΑΟΚ

ΠοδόσφαιροGavros
13 Φεβ. 2018 (20:34)

Τρόμος και πολλή μεγάλη ανησυχία επικρατεί στις τάξεις της Λαμίας αναφορικά με το ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου. Η ομάδα της Φθιώτιδας θα υποδεχτεί στο γήπεδό της τους Θεσσαλονικείς και όπως τόνισε και σε δηλώσεις του στο Αθλητικό Metropolis 95.5 fm ο πρόεδρος της ομάδας Πανουργιάς Παπαϊωάννου ο φόβος επεισοδίων είναι μεγάλος.

Η συγκεκριμένη ανησυχία και ο τρόμος των ανθρώπων της Λαμίας έχει δημιουργηθεί φυσικά μετά τα όσα συνέβησαν από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ στα Ιωάννινα, με τα «ντου» και τις πολύ μεγάλες υλικές ζημιές γύρω από το γήπεδο των «Ζωσιμάδων».

Η διοίκηση της Λαμίας μπορεί να αποφάσισε να μην παραχωρήσει εισιτήρια στον ΠΑΟΚ, ωστόσο όπως φάνηκε και στα Ιωάννινα αυτό δεν είναι αρκετό, καθώς ούτε εκεί είχαν οι Θεσσαλονικείς πολλά εισιτήρια, όμως αυτό δεν τους εμπόδισε να τα κάνουν γυαλιά καρφιά…

Όπως ανέφερε, λοιπόν, ο πρόεδρος της Λαμίας ο φόβος είναι μεγάλος ενόψει της αναμέτρησης του Σαββάτου, με ενδεικτικό αυτού να αποτελεί η δήλωσή του ότι σκέφτεται να επιτρέψει την είσοδο στο γήπεδο μόνο σε όσους είναι κάτοχοι διαρκείας..

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προέδρου της Λαμίας Πανουργιά Παπαϊωάννου:

Για τους φόβους του για τυχόν επεισόδια:

«Ευελπιστούμε ότι θα είναι ήσυχα τα πράγματα. Κόσμο θέλουμε, όμως, δεν κρύβω ότι υπάρχουν φόβοι. Δεν ξέρω αν πρέπει να είναι ελεύθερη η είσοδος ή να προχωρήσουμε σε μέτρα, σε συνεννόηση με την αστυνομία, για να προφυλάξουμε τις ομάδες. Σκεφτόμαστε ο αγώνας να διεξαχθεί μόνο με τα διαρκείας της Λαμίας στο γήπεδο. Να μην υπάρξουν εισιτήρια. Σκεφτόμαστε αν θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε τον κόσμο μέσα σε ένα τόσο μικρό γήπεδο και σε μια πολύ πυκνοκατοικημένη περιοχή. Η χωρητικότητα του γηπέδου είναι περίπου πέντε χιλιάδες άτομα, υπάρχουν 1200 διαρκείας. Σκεφτόμαστε να μπουν στο γήπεδο οι 1200 κάτοχοι διαρκείας και να μην υπάρξει διάθεση ελεύθερων εισιτηρίων».

Για το αν ο ΠΑΟΚ συμφωνεί στη μη διάθεση ελεύθερων εισιτηρίων:

 «Δεν έχω μιλήσει με τον ΠΑΟΚ. Περιμένουμε να δούμε τι θα πει η αστυνομία και μετά θα επικοινωνήσω με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για να διαπιστώσω τη γνώμη που έχουν και στον ΠΑΟΚ. Ξέρω ότι μια τέτοια απόφαση προκαλεί οικονομική ζημιά σε μένα, όμως, θέλω να προστατέψω τις ομάδες. Αν γίνει κάποια φασαρία, δεν θα αντέξω το -3. Γιατί με αφαίρεση τριών βαθμών θα βρεθούμε στη Β’ Εθνική. Και δεν ξέρω ποιοι θα έρθουν σε αυτό το παιχνίδι».

Για το αν έχει  πληροφορίες για τυχόν επεισόδια που τον φοβίζουν:

«Δεν έχω συγκεκριμένες πληροφορίες, όμως, έχω σκέψεις και φοβίες. Είναι και τόσα μαγαζιά γύρω από το γήπεδο. Αν τυχόν γίνουν φασαρίες και τα σπάσουν, ποιος τους ακούει την άλλη μέρα; Δεν προεξοφλώ τίποτα. Γι’ αυτό είμαι σε συνεννόηση με την αστυνομία, να δούμε ποια απόφαση θα βγει από το Υπουργείο, αν βγει, και να δούμε πώς θα το διαχειριστούμε. Μέχρι σήμερα το βράδυ θα έχουμε καταλήξει».

Για το αν φοβάται πως μπορεί να υπάρξει εμπλοκή οπαδών του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ:

«Υπάρχουν στην πόλη σύνδεσμοι του Ολυμπιακού και τη ΑΕΚ. Δεν μπορώ να ισχυριστώ αν αυτό χειροτερεύει τα δεδομένα ή όχι. Εγώ απλά θέλω να προστατέψω τις ομάδες. Αν χρειαστεί, θα μπουν μόνο τα διαρκείας. Δεν θα ριψοκινδυνεύσω ούτε την περιοχή που είναι το γήπεδο, ούτε την πόλη, ούτε τις ομάδες. Και όταν λέω ομάδες, εννοώ και τον ΠΑΟΚ. Καμιά φορά είναι προτιμότερο κάποιοι να δουν ένα παιχνίδι από την τηλεόραση, παρά να έχουμε προβλήματα. Βλέπουμε τις τιμωρίες που επιβάλλονται, και φέτος και τα προηγούμενα χρόνια. Δεν είναι κακοπροαίρετο, είναι για την προστασία των ομάδων. Το πολύ μέχρι αύριο θα βγει επίσημη ανακοίνωση για το τι θα ισχύσει. Ο ΠΑΟΚ δεν θα έχει τόσο μεγάλη ευθύνη, γιατί η έδρα είναι δική μας. Ο πρώτος που αποφασίζει είμαι εγώ και μετά ο ΠΑΟΚ. Δεν έχει την κύρια ευθύνη ο ΠΑΟΚ».

Για τους μεμονωμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ που θέλουν να δουν το παιχνίδι:

 «Και στη Λαμία υπάρχουν ΠΑΟΚτσήδες που παραπονούνται γιατί θέλουν να δουν την ομάδα τους. Τι πρέπει να κάνουμε; Το χατίρι των ομάδων ή των φιλάθλων; Μακάρι να μπορέσουμε να συνδυάσουμε και τα δύο. Τονίζω πως δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον ΠΑΟΚ ή τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Βλέπετε πόσο λεπτά είναι διαμορφωμένα τα πράγματα στη βαθμολογία. Η τιμωρία έστω και μιας ομάδας μπορεί να ανατρέψει τα πράγματα».